Wednesday 14 September 2016

CARA MEMBUAT SAYUR LODEH_How to make Sayur Lodeh

Sayur Lodeh

Untuk / To  : 5 porsi / 5 servings
1 porsi / 1 serving  : 138 kalori / 138 calories
Protein  :  4 gram / 4 grams
Lemak / Fat  :  8,3 gram / 8.3 grams
Cholesterol   :  6 mg

Bahan :
- 200 gram labu siam, kupas, potong seperti kubus, dan cuci.
- 100 gram terong ungu, potong dengan ketebalan 2 cm lalu rendam air.
- 100 gram kacang panjang, potong 5 cm.
- 50 gram daun melinjo.
- 50 gram melinjo.
- 600 ml santan.
Ingredients :
- 200 grams of squash, peeled, cut like cubes, and washing.
- 100 grams of eggplant purple, cut with a thickness of 2 cm and soak water.
- 100 grams of green beans, cut into 5 cm.
- 50 grams of leaves melinjo.
- 50 grams melinjo.
- 600 ml of coconut milk.

Bumbu yang dihaliskan :
- 3 sdm bawang merah iris.
- 1 sdm bawang putih iris.
- 3 butir kemiri.
- 1 sdt terasi
- 1 sdm garam
Softened seasoning :
- 3 tbsp. red onion slices.
- 1 tbsp garlic slices.
- 3 grains hazelnut.
- 1 tsp. shrimp paste
- 1 tbsp. salt

Bumbu lain :
- 3 buah cabai hijau
- 1 buah cabai merah
- 1 iris lengkuas
- 2 lembar daun salam
- 1 sdm udang kering, rendam dalam air panas
- 1 buah tomat segar, potong jadi 4
Other spices:
- 3 pieces of green chilli
- 1 red chilies
- 1 slice of galangal
- 2 bay leaves
- 1 tbsp dried shrimp, soak in hot water
- 1 piece of fresh tomatoes, chopped 4

Cara membuat :
1. Rebus santan dan bumbu halus di panci hingga mendidih.

2.  Masukkan lengkuas, salam, udang kering, labu siam, melinjo, dan kacang, masak hingga menjadi empuk.

3.  Masukkan cabe merah, cabe hijau, terong, dan daun melinjo matang. Angkat.

4.  Hidangkan bersama nasi dan sambal.

How to make it :
1. Boil the coconut milk and spices in a saucepan until boiling.

2. Enter the galangal, greetings, dried shrimp, squash, betel nut, and beans, and cook until becomes tender.

3. Insert the red peppers, green peppers, eggplant, and leaves melinjo mature. Lift.

4. Serve with rice and sambal.

No comments:

Post a Comment