Tuesday, 13 September 2016

CARA MEMBUAT PUTU MAYANG_How to make the Putu Mayang

Putu Mayang

Untuk / To : 20 buah / 20 pieces
1 buah / 1 piece  : 541 kalori / 541 calories
Protein  : 1,7 gram / 1.7 grams
Lemak / Fat : 3,8 gram / 3.8 grams


Bahan :
- 250 gram, tepung beras
- 800 ml, santan encer
- 200 gram, tepung sagu
- Garam secukupnya
Ingredients :
- 250 grams, rice flour
- 800 ml, thin coconut milk
- 200 grams, sago flour
- Salt to taste

Saus :
1 liter, santan kental
150 gram, gula merah
50 gram, gula pasir
Garam secukupnya
- 2 lembar daun pandan (simpulkan)
Sauce:
- 1 liter, thick coconut milk
- 150 grams, brown sugar
- 50 grams sugar
- Salt to taste
- 2 pandan leaf (concluded)

Cara membuat :
1.  Masak tepung beras, santan, dan garam hingga matang. Angkat dan biarkan dingin.

2.  Masukkan tepung sagu dan aduk hingga rata. Cetak ke dalam cetakan Putu Mayang.

3.  Kukus ke dalam panci pengukus yang telah dialasi dengan daun pisang kurang lebih selama 10 menit, dan sesekali tutup kukusan dibuka.

4. Saus ;  Campur santan, gula merah, gula pasir, garam, dan daun pandan menjadi satu. Masak dengan api sedang sambil diaduk-aduk hingga mendidih dan matang. Angkat.

5.  Sajikan bersama saunya.

How to make it :
1. Cook rice flour, coconut milk, and salt until cooked. Remove and let cool.

2. Enter the sago flour and stir until blended. Print into molds Putu Mayang.

3. Steam into the steamer pot that had been covered with banana leaves for about 10 minutes, and occasional steamer lid opened.

4. The sauce; Mix the coconut milk, brown sugar, granulated sugar, salt, and pandan leaves into one. Cook over medium heat, stirring constantly until boiling and mature. Lift.

5. Serve with sauce

No comments:

Post a Comment