Wednesday 14 September 2016

CARA MEMBUAT SAYUR MENIR_How to make Sayur Menir

Sayur Menir

Untuk / To : 5 porsi / 5 servings
1 porsi / 1 serving  : 51 kalori / 51 calories
Protein  :  2,2 gram / 2.2 grams
Lemak / Fat  :  2,1 gram / 2.1 grams
Cholesterol  :  -

Bahan :
- 150 gram daun katuk
- 200 gram labu siam (dikupas dan dipotong berbentuk kubus kecil)
- 150 gram jagung muda
- 500 ml air
Ingredients :
- 150 grams of leaves katuk
- 200 grams of squash (peeled and cut into small cube-shaped)
- 150 grams of corn
- 500 ml of water

Bumbu yang dihaluskan :
- 2 sdm bawang merah yang diiris tipis.
- 1 sdm kunyit yang diiris tipis.
- 1 sdt garam.
- 1/2 sdm gula pasir
Softened seasoning :
- 2 tablespoons thinly sliced ​​red onion.
- 1 tbsp turmeric thinly sliced.
- 1 teaspoon salt.
- 1/2 tablespoons granulated sugar

Bumbu lain :
- 1 lembar daun salam.
- 1 potong lengkuas
Other spices:
- 1 bay leaf.
- 1 piece galangal

Cara membuat :
1.  Rebus 500 ml air menggunakan panci, masukkan bumbu halus dan bumbu lain. Didihkan.
2.  Masukkan labu siam, masak hingga setengah empuk.
3.  Masukkan jagung muda dan daun katuk, didihkan sejenak lalu angkat.
4.  Hidangkan.
How to make it :
1. Boil 500 ml of water using a pan, put the spices and other seasonings. Bring to a boil.
2. Enter the squash, and cook until half-tender.
3. Enter katuk corn and leaves, boil for a moment and then lift.
4. Serve and enjoy.

No comments:

Post a Comment