Tuesday 20 September 2016

SATE TEMPE_How to make Satay of tempe

Sate Tempe

Untuk / To : 5 porsi / 5 servings
1 porsi / 1 serving  : 155 kalori / 155 calories
Protein : 11,6 gram / 11.6 grams
Lemak / Fat : 8 gram / 8 grams
Cholesterol : - mg 

Bahan :
- 300 gram tempe
- 10 tusukan sate
- 150 ml santan
- 2 sdm, minyak untuk menumis
Ingredients :
- 300 grams of tempe
- 10 puncture satay
- 150 ml of coconut milk
- 2 tablespoons oil for sauteing

Bumbu yang dihaluskan :
- 2 sdm, bawang merah iris
- 1 sdm, bawang putih iris
- 1 sdt, merica
- 1 sdt, pala
- 1 sdt, garam
Softened seasoning :
- 2 tbsp, onion slices
- 1 tablespoon garlic sliced
- 1 teaspoon pepper
- 1 tsp nutmeg
- 1 tsp salt

Bumbu lain :
- 1/2 sdt, cuka
- 3 sdm, kecap manis
- 1 sdm, gula merah
Other spices:
- 1/2 tsp vinegar
- 3 tablespoons, soy sauce
- 1 tbsp brown sugar

Cara membuat :
1.  Panaskan minyak goreng di wajan, lalu tumis bumbu yang dihaluskan hingga keluar aroma. Masukkan santan, tempe, dan bumbu lain. masak pada api sedang hingga bumbu menjadi kering dan tempe menjadi berwarna kecokelatan.

2.  Tusukkan tempe pada tusukan sate, masing-masing tusuk berisi 3 atau 4 potong.

3.  Hidangkan dengan diberi olesan sisa saus.

How to make it :
1. Heat oil in a skillet and saute the ingredients are mashed untill get out the aroma. Enter coconut milk, tempeh, and other spices. cook on medium heat until the spices become dry and tempeh becomes brown.

2. Insert the puncture tempe on skewers, each skewer containing 3 or 4 pieces.

3. Serving and smearing the all satay  with remaining of sauce

No comments:

Post a Comment